Sport

Tips voor buiten sporten in de zon

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met sporten in de zon, want je kan snel uitdrogen of een hitte-gerelateerd probleem krijgen. In dit artikel geven we je tips om veilig te sporten in de zon!

Goedkoop en gezond: sporten in de natuur

In deze tijd van het jaar is het belangrijk om te blijven bewegen, maar dat hoeft niet altijd binnen te zijn. Er zijn veel voordelen aan het sporten in de natuur, dus waarom zou je dat niet eens proberen? Wij geven je graag wat tips voor buiten sporten in de zon!

– Zoek een leuke plek uit. Er is niks fijner dan buiten in de natuur te kunnen bewegen. Kies daarom eerst een leuke plek uit waar je wilt gaan hardlopen of wandelen. Een bos of park is bijvoorbeeld perfect.

– Zorg ervoor dat je goed beschermd bent. Als je gaat hardlopen of wandelen in de zon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent. Zorg ervoor dat je een pet of hoed draagt en smeer je goed in met sunscreen.

– Neem regelmatig een pauze. Als je gaat sporten in de zon, is het belangrijk om regelmatig een pauze te nemen. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt en drink regelmatig. Als je merkt dat je moe wordt of duizelig, stop dan meteen met sporten en ga even in de schaduw zitten.

– Let op je kleding. Als je gaat sporten in de zon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding draagt. Kies lichte kleuren die goed ademen en beschermende kleding zoals een lange broek of shirt.

Veilig buiten sporten: let op je hydratatie en bescherm je huid

In de zomer is het fijn om na het werk of in het weekend een lekker rondje te gaan hardlopen, wandelen of fietsen. Het is belangrijk om je hydratatie goed in de gaten te houden en je huid goed te beschermen als je in de zon gaat sporten.

Wanneer je gaat hardlopen, wandelen of fietsen, verlies je vocht door zweten. Je lichaam heeft dan extra vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voordat je gaat sporten en neem ook een bidon mee als je langer dan een uur gaat sporten. Drink regelmatig water tijdens het sporten, zodat je niet uitgedroogd raakt.

Je huid kan ook sneller verbranden als je gaat hardlopen, wandelen of fietsin de zomer. Je huid kan dan rood en pijnlijk worden, maar ook blaasjes kunnen ontstaan. Bescherm je huid door een sportzalf op te smeren, bijvoorbeeld als je gaat hardlopen of wandelen, en bescherm je huid met een hoed of pet wanneer je gaat fietsen.

Handige tips voor het sporten in de zon

In de zomer is het fijn om naast het strand ook te kunnen sporten in de buitenlucht. Maar hoe doe je dat wel veilig? Wij geven je hieronder wat handige tips.

– Zorg ervoor dat je niet in de volle zon sport. Kies bij voorkeur een plek in de schaduw, zoals onder een boom of parasol.

– Bescherm je huid met een goede zonnebrandcrème. Smeer je in voordat je gaat sporten en herhaal dit regelmatig tijdens het sporten, vooral als je zweet of in aanraking komt met water.

– Drink voldoende water, zodat je niet uitgedroogd raakt. Neem een bidon mee naar de sportschool of het park, zodat je altijd iets te drinken bij de hand hebt.